dinsdag 29 juli 2014

Dag 17 San Francisco



Dag 17  (29-07-2014)

Na een (redelijk) goed ontbijt gaan we op weg naar San Francisco.
Het duurt een klein halfuur voor we de auto parkeren in het Financial district. Dit is niet zover van Powellstreet. In Powellstreet draaien de bekende Cable cars om hun weg weer te vinden door de steile straten van San Francisco. Wij vonden het  wel een leuk idee om hiermee naar boven te gaan totdat we de rij zagen staan van mensen die dat ook wel een leuk idee vonden. Een paar honderd wachtenden voor ons. Dat gaan we dus maar niet doen. Maar lopen in de steile straten is ook niet zo ons ding, dus gaan we maar met de hop on-hop off bus. ( ja Gwen en Jolanda, na Sevilla heb ik mijn principes bijgesteld en vind ik het stiekem best leuk) De prijzen van deze bus weten ze in San Francisco ook wel. Of we even $160,00 willen betalen voor de kaartjes. $160,00???? Die zijn gek geworden en dan kennen ze natuurlijk Robert nog niet. Die zegt dus dat dat veel teveel is en dat $100,00 meer dan genoeg is. Na veel rekenen komt de beste man eerst met $130,00 Nee dus, we zeggen toch $100,00! Oke, zegt de man voor $120,00 is het goed. Neehee zegt Robert, ik zeg toch $100,00!
Oke, oke, zegt de beste man weer, voor $100,00 is it oke. Haha, mooi $60,00 uitgespaard door Piet Pingelaar.
Dus wij in die bus en op pad, dit zou een erg mooie rit zijn geweest als we niet bijna uit de bus zouden waaien. Bij de Painted Ladies stappen we uit om te gaan kijken naar deze mooie huizen uit de 2e helft van de 19e eeuw.Na de nodige foto's stappen we weer op de bus. Wat een kou, niet normaal, we hadden er geld bij  moeten krijgen. Lopen of fietsen over de Golden Gate Bridge zit er dus voor ons niet in, het waait echt ontzettend hard, ook is de brug omgeven door nevel. Erg jammer, maar niets aan te doen.
Als we na een tijdje aankomen bij Pier 41, stappen we uit om hier wat rond te lopen. Wat een toeristen lopen hier rond. Bij Pier 39 is het helemaal een gekkenhuis met dagjesmensen.Na wat te hebben rondgelopen gaan we heerlijk lunchen bij een goed restaurant. De jongens zien een winkeltje met allemaal messen en kopen hier ieder een leuk zakmes. En heel toevallig ligt hier dus ook de Piano Stair. Hebben we die ook meteen gevonden en hoeven we hier dus niet naar opzoek. We stappen weer op de bus en stappen in Chinatown weer uit. We wandelen hier wat rond en kopen koekjes bij de Fortune Cookies fabriek.

Na Chinatown komen we weer uit bij Union Square waar Juliette dan eindelijk haar iPhone 5c krijgt. Quinten krijgt nog een mooi horloge dus is iedereen weer blij. Nog ff koffie drinken bij de Starbucks en in de auto weer terug naar het hotel.

Morgen doen we het rustig aan en willen de kinderen eindelijk eens zwemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten